U-Vitalis Nieuwsbrief

september 2016

De redactie van U-Vitalis wil u als bezoeker door middel van een digitale Nieuwsbrief regelmatig op de hoogte stellen van de belangrijkste nieuwsfeiten of nieuwe rubrieken die op onze website verschijnen.

U ontvangt hierbij de veertiende Nieuwsbrief. Heeft u suggesties of opmerkingen dan kunt u deze kwijt bij nieuwsbrief@u-vitalis.nl.

Septemberuitje VGU-HkR

Het jaarlijkse septemberuitje van VGU-HkR ging dit keer naar de driehoek Hoorn-Medemblik-Enkhuizen: rijden met de stoomtram van Hoorn naar Medemblik en varen van Medemblik naar Enkhuizen.

Kijk voor een verslag en foto’s op U-Vitalis.

Flipje, het fruitbaasje van Tiel

Vele lezers van U-Vitalis zullen ‘de Betuwe’ wel kennen. De conservenfabriek uit Tiel. Maar dan toch zeker ‘Flipje, het fruitbaasje van Tiel’. Johan Romijn, oud-medewerker van de Betuwe en lid van de VUG, ervaart nog steeds wanneer hij ergens zegt dat hij uit Tiel komt, dat de reactie steevast is: ‘O Flipje’! Johan vertelt in twee alleraardigste verhalen over de geschiedenis van De Betuwe.
- Flipje uit Tiel - Deel 1
- Flipje uit Tiel - Deel 2

Vitaal ouder worden: voel je fit en vitaal!


Op initiatief van Stichting Steun bij Ziekte heeft Zilveren Kruis een brochure samengesteld waarin interessante services en diensten, afgestemd op senioren, staan vermeld. In het voorwoord staan de voordelen van de samenwerking van Stichting Steun bij Ziekte en Zilveren Kruis opgesomd.

Lees de brochure op U-Vitalis

‘De Sunlight’ in het zonnetje gezet

Het Stadsarchief Vlaardingen opende op 26 juli een expositie over (De) Lever’s Zeep Maatschappij, in de volksmond ‘De Sunlight’ genoemd. Veel nostalgisch reclamemateriaal is te bewonderen in de hal van het Stadsarchief aan het Plein Emaus 5.

Lees meer op U-Vitalis over de expositie over (De) Lever’s Zeep Maatschappij 

Wie nu bijna 50 is, houdt later weinig AOW over

Martin van Rooijen, voorzitter van de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden, waar ook de VUG lid van is, raadt in een opiniestuk in het dagblad Trouw het kabinet met klem af om gepensioneerden straks ook AOW-premie te laten betalen.

Lees de column van Van Rooijen op U-Vitalis!

Unilever-Nieuws

Het Unilever-Nieuws van de afgelopen maanden op U-Vitalis gaat over:
- de aankoop van een hip scheermesjesbedrijf, Dollar Shave Club
- de resultaten over het eerste halfjaar: een omzet van 26,3 miljard
- de overname van de Zweedse producent van luchtreinigers, Blueair

Nog even geen columns

De afgelopen maanden hebben wij op de startpagina van U-Vitalis aandacht besteed aan het 60-jarig bestaan van Unilever R&D Vlaardingen. Twaalf artikelen met diverse herinneringen aan die 60 jaar. De menselijke kant, niet de wetenschappelijk.

Na de Open Home dag op 4 juni j.l. is het jubileumjaar nog niet voorbij. Er komt nog meer nieuws, waarvoor we op de bekende plaats op de website willen berichten. Zo is inmiddels al bekend, dat er op 3 november a.s. een reunie van oud-Proeffabriek medewerkers zal worden georganiseerd. Verder zal er op 1 december a.s. een bijzondere jubileum Unilever Research Prijs uitreiking plaatsvinden.

De beloofde terugkeer van de columns laat dus nog even op zich wachten, maar u hoort daarover nog van ons!

Nog een keertje: Personeelsbladen

In de vorige Nieuwsbrief meldden wij het feit dat er voor vele werkmaatschappijen de personeelsbladen digitaal op U-Vitalis beschikbaar waren.

In de reeks van Eigen Terrein ontbrak nog de eerste jaargang. En die is nu door onze webmaster gevonden bij Ted Kouters, oud-medewerker van URDV. Wij vinden dat het vermelden waard!
 
Nog niet gekeken?. Kijk en blader in:
Eigen Terrein en One! van Unilever Nederland
All-In, BeLEVERnissen en Together van Lever Fabergé
Info Varia, LC varia, LC Magazine, Palmmatters en Oleum van Loders Croklaan
URL Nieuws, URL Vandaag, URV Vandaag, R&D Magazine, Vlaardigheden, hetLab en The Lab van Unilever R&D Vlaardingen
 Om berichten op onze website te kunnen lezen dient u ingelogd te zijn.