U-Vitalis Nieuwsbrief

november 2016

De redactie van U-Vitalis wil u als bezoeker door middel van een digitale Nieuwsbrief regelmatig op de hoogte stellen van de belangrijkste nieuwsfeiten of nieuwe rubrieken die op onze website verschijnen.

U ontvangt hierbij de vijftiende Nieuwsbrief. Heeft u suggesties of opmerkingen dan kunt u deze kwijt bij nieuwsbrief@u-vitalis.nl.

Maar nu eerst:

Nieuws uit de ALV van de VUG


Op 8 november vond in Vlaardingen de Algemene Ledenvergadering van de VUG plaats. Het concept verslag van deze bijeenkomst is hier al te zien. Verder zijn de alle daar getoonde presentaties ook te bekijken.
Het VUG bestuur heeft een SWOT (Sterktes, Zwakheden, Mogelijkheden en Bedreigingen) analyse gemaakt in het kader van een update van de vorige strategie. Deze SWOT analyse is ook op U-Vitalis geplaatst en alle leden worden gevraagd om vˇˇr 7 december a.s. hun commemtaar en/of aanvullingen toe te sturen aan de VUG secretaris Jan Maat (janmaat52@gmail.com). Het VUG bestuur zal dan de input van de leden meenemen in de verdere uitwerking van de strategie gedurende het eerste kwartaal van 2017.

Presentatie biografie Sam van den Bergh

Historicus Pim Reinders schreef een biografie over Unilever-oprichter Sam van den Bergh (1864-1941). 'Steeds voor alle arbeiders aanspreekbaar' is een prachtige met bedrijfsgeschiedenis vervlochten biografie geworden. De presentatie vond plaats in Rotterdam.

Kijk voor een samenvatting en foto’s op U-Vitalis.

Het allereerste Concert for U!

Ja, u leest het goed: Concert for U! Het jaarlijkse concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) en Unilever in een nieuwe stijl. Op zaterdag 14 januari, wanneer het jaar 2017 alweer twee weken oud is, maken walsen en marsen plaats voor rumba, mambo en cha-cha.

Het volledige programma en de wijze waarop u kaarten bestellen kunt, leest u op U-Vitalis.nl.

URDV 60 jaar: Verslag reŘnie proeffabriek

Op donderdag 3 november is er een reŘnie gehouden van de voormalige Proeffabriek bij Unilever Research & Development in Vlaardingen voor iedereen die daar zo tussen 1960 en 1982 werkte.

De gepresenteerde slides en veel, heel veel foto's vindt u op samen met het verslag van de ReŘnie op U-vitalis.nl.

Inspanningen KNVG leveren resultaat op

In aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen in maart volgend jaar wil de KNVG (Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden) de politieke partijen gaan bestoken met haar opvattingen over veranderingen in pensioenland.

Hoe de KNVG dit wil doen, leest u op U-Vitalis.nl.

Actuele zaken Pensioenfonds Progress

Via de VUG Nieuwsbrief van oktober worden lezers uitgebreid ge´nformeerd over actuele zaken bij het Pensioensfonds Progress.
 
Onderwerpen die aan de orde komen zijn Communicatie, de Dekkingsgraad/Indexatie en het nieuwe bestuursmodel van Progress/Forward, dat op 1 april j.l. in werking is getreden.
 
Lees VUG Nieuwsbrief - Actuele Zaken Progress

Najaarsnieuwsbrief Steun bij Ziekte

De nieuwsbrief Najaar 2016 van Steun bij Ziekte is uit met een terugblik op de succesvolle vitaliteitsdag en informatie over het Extra Vitaal pakket 2017.

Lees de SbZ Nieuwsbrief op U-Vitalis.nl

Iglo Ola uitstapje 2016

Voor het Iglo Ola uitstapje verzamelden de deelnemers dit jaar bij P&R Westraven. De reis ging per bus richting Den Bosch te rijden om daar aan boord te gaan voor een mooie vaartocht via de Dieze en Engelen naar de Maas. De tocht ging hierna verder naar Bokhoven, Ammerzoden en Well richting Heusden.

Een diashow van de foto's gemaakt tijdens dit uitstapje vindt u op U-Vitalis.

GVUZ boottocht 2016


De jaarlijkse GVUZ boottoch werd dit jaar gehouden op woensdag 31 augustus. Ook dit jaar weer met bijzonder goed weer. Het aantal deelnemers was dit keer 100 en ook een van de oudste gepensioneerden was met enige hulp aanwezig.

De tocht ging ditmaal naar de Maasvlakte, een bekende omgeving voor velen maar nog niet eerder vanaf het water bezocht.  De deelnemers genoten volop van de omgeving, de bruggen en sluizen, toch altijd wel spectaculair, en de voortreffelijke lunch.

De foto's van deze boottocht vindt u op U-Vitalis.nl

Unilever gaat vegetariŰrs en flexitariŰrs helpen

Unilever heeft een partnership met de Europese Vegetarische Unie (EVU) gesloten. De samenwerking moet het voor consumenten makkelijker maken minder vlees te eten.

Het partnership haakt in op de behoefte van veel Europeanen die minder vlees willen eten. Die keuze kan te maken hebben met gezondheidsredenen, ethische overwegingen, het milieu of een combinatie van deze factoren.

Lees verder op U-Vitalis.nl

Unilever Vlaardingen gaat in april 2019 sluiten

Unilever gaat de eigen locatie in Vlaardingen sluiten. Een deel van de banen wordt verplaatst naar een nieuwe locatie in Wageningen. Ook onderzoeksactiviteiten in het Duitse Heilbronn en het Poolse Poznan worden verplaatst naar Wageningen.

Deze nieuwe locatie zal volledig operationeel zijn tegen april 2019. Dan ook wordt Vlaardingen gesloten. In Vlaardingen heeft Unilever ÚÚn van haar grootste onderzoekscentra met bijna achthonderd werknemers.

Lees het volledige bericht op U-Vitalis.nl

Dag Alinda, daar ga je dan (Bob Bakkenes)

Sentimentele oprisping bij de ingebruikname van het laatste tablet Alinda toiletzeep, overgehouden van de “erfenis” uit Unilever. Wij ontvingen kort geleden deze herinnering in dichtvorm, die wij u niet willen onthouden.

Lees het gedicht
 Om berichten op onze website te kunnen lezen dient u ingelogd te zijn.