U-Vitalis Nieuwsbrief

November 2015

De redactie van U-Vitalis wil u als bezoeker door middel van een digitale Nieuwsbrief regelmatig op de hoogte stellen van de belangrijkste nieuwsfeiten of nieuwe rubrieken die op onze website verschijnen.

U ontvangt hierbij de zevende Nieuwsbrief. Heeft u suggesties of opmerkingen dan kunt u deze kwijt bij nieuwsbrief@u-vitalis.nl.

Algemene ledenvergadering VUG

Op dinsdag 24 november vindt er in de aula van Unilever R&D Vlaardingen een Algemene Ledenvergadering van de VUG plaats. Vanaf 13.30 uur is er voorafgaand aan de vergadering een kopje koffie in de foyer, om 14.00 uur begint de vergadering.
 
Na de pauze zullen Rianne Lemsom en Arno Blezer van Progress/Forward ons bijpraten over de laatste ontwikkelingen ten aanzien van ons pensioenfonds Progress: waarom is Progress gesloten en wat betekent dat voor haar deelnemers en met name voor de gepensioneerden?

Zie de agenda op U-Vitalis.

Kerstdiner en Algemene Ledenvergadering VGU HkR

Het traditionele kerstdiner met daaraan voorafgaande een aangeklede Algemene Ledenvergadering is op woensdag 16 december in de Doelen en het Hoofdkantoor van Unilever.

Zie de uitnodiging en het programma op U-Vitalis.

Ontmoetingsdag Gepensioneerden Unilever Bestfoods

Op donderdag 27 augustus werd de jaarlijkse Ontmoetingsdag voor de leden van de Vereniging Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland gehouden. Dit jaar in Rotterdam, en wel op de Raderstoomboot De Majesteit, afgemeerd aan de Maasboulevard.

Een uitgebreid verslag met foto’s is te zien op U-Vitalis.

Steun bij Ziekte

Steun bij Ziekte heeft de afgelopen twee publicaties verzonden die wij ook op U-Vitalis hebben mogen zetten.

Allereerst de najaarsnieuwsbrief 2015. Hierin staat veel interessant nieuws waaronder een uitgebreid verslag van de vitaliteitsdag. Op U-Vitalis vindt u ook een link naar een fotoreportage van die dag.

Dan de brochure ‘Samen vitaal’ die Zilveren Kruis Achmea heeft samengesteld voor de bezoekers van de vitaliteitsdag 2015. Deze brochure bevat allerlei interessante weetjes voor  alle 65-plussers.

Over pensioenen en zo

Onze deskundige op het gebied van pensioenen in het bestuur van de VUG, Brord Wehmeyer, heeft in aanloop naar de komende Ledenvergadering van de VUG actuele zaken over pensioenen op een rijtje gezet. Hoe staat het met Progress en Forward? Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van de wetgeving.


Daarnaast publiceerden we ook de eerste gezamenlijke nieuwsbrief van Progress en Forward en de bijlage met de wijziging in het indexatiebeleid per 1 januari 2015 voor gepensioneerden bij Progress.

Columns van de week

Ook in oktober publiceerden we weer elke week een column. En onder het motto van Van, voor en door gepensioneerden van Unilever laten verschillende VUG-leden weer horen wat hun bezig houdt. Wilt u ook bijdragen? Stuur dan naar vug@u-vitalis.nl. De redactie beoordeelt uiteraard dan zowel inhoud als vormgeving.

Kijk naar wat gepubliceerd is de afgelopen maand:
Gezellig wordt het meestal – John Klerk
De Camino laat je niet los – Sjaak Sies
Elektrisch ja of nee – Hans van Leeuwen
Toen – op zoek naar woonruimte – Aad Verhoeff
…. en ik help jongeren bij schooluitval – Jan Arends
 Om berichten op onze website te kunnen lezen dient u ingelogd te zijn.