U-Vitalis Nieuwsbrief

Maart 2016

De redactie van U-Vitalis wil u als bezoeker door middel van een digitale Nieuwsbrief regelmatig op de hoogte stellen van de belangrijkste nieuwsfeiten of nieuwe rubrieken die op onze website verschijnen.

U ontvangt hierbij de elfde Nieuwsbrief. Heeft u suggesties of opmerkingen dan kunt u deze kwijt bij nieuwsbrief@u-vitalis.nl.

Algemene Ledenvergadering VUG en VGU-HkR

Op dinsdag 12 april 2016 vinden de algemene ledenvergaderingen van de VUG en de VGU-HkR plaats in de Beatrixzaal van Restaurant Engels in het Groothandelsgebouw in Rotterdam vlak naast het Centraal Station.
Op U-Vitalis vindt u de  Agenda en bijbehorende stukken van de VUG en de VGU-HkR.

Hoe staat het met onze pensioenen?

Enkele keren per jaar brengt het VUG-bestuur u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond pensioenen.
Zowel landelijk als natuurlijk met ons eigen Progress.
Zo ook nu..

60 jaar R&D

Unilever R&D Vlaardingen viert dit jaar haar 60ste verjaardag. Er worden verschillende festiviteiten georganiseerd, waarvan de Open Dag op 4 juni 2016 voor de oud-URDVers onder ons  het belangrijkste is. Maar daar wachten we niet op. We willen de komende tijd herinneringen ophalen. En dat gaat even ten koste van de Columns.

Lees meer over de Open Dag URDV en de Herinneringen aan 60 jaar R&D op U-Vitalis.

Bert Steenhoek (ex-URDV) schrijft boek

Hoe beleef je als kind een oorlog? In deze tijd waarin veel kinderen slachtoffer worden van oorlogsgeweld, is het een veelbesproken kwestie. Dat het moeilijke en intense, maar ook juist hele mooie en vrolijke tijden kunnen zijn voor een kind, beschrijft oud-URDVer Bert Steenhoek in het boek ‘Uitgespeeld - Kind in Bezettingstijd’.

In Memoriam

Wij krijgen de laatste tijd regelmatig het verzoek om het overzicht van overleden gepensioneerden in In Memoriam toegankelijker te maken. We hebben nu de mogelijkheid om te zoeken op naam toegevoegd op de eerste pagina van In Memoriam.

Ook op verzoek, herhalen we hier ons uitgangspunt voor het plaatsen van een overlijdensbericht op de startpagina. Alleen wanneer de secretaris van de VUG (Corné Andreae, Touwbaan 56, 3142 BV Maassluis) of één van de secretarissen van de onderafdelingen een overlijdensbericht tijdig krijgen toegestuurd, zullen wij dit bericht ook publiceren op de startpagina van U-Vitalis.

Zo mogelijk sturen we dan ook separaat een email met het bericht naar U-Vitalis-bezoekers die werkzaam waren in dezelfde maatschappij als de overledene.

Columns van de week

Ook de afgelopen maand publiceerden we weer elke week een column. En onder het motto van Van, voor en door gepensioneerden van Unilever laten verschillende VUG-leden weer horen wat hun bezig houdt.
Maar voorlopig zijn dat de laatste. Wij geven de komende maanden voorrang aan herinneringen aan 60 jaar R&D. Maar na de Open Dag op 4 juni willen we weer fris aan de slag met uw columns.

Kijk naar wat gepubliceerd is de afgelopen maand:
 Om berichten op onze website te kunnen lezen dient u ingelogd te zijn.