U-Vitalis Nieuwsbrief

Januari 2016

De redactie van U-Vitalis wil u als bezoeker door middel van een digitale Nieuwsbrief regelmatig op de hoogte stellen van de belangrijkste nieuwsfeiten of nieuwe rubrieken die op onze website verschijnen.

U ontvangt hierbij de negende Nieuwsbrief. Heeft u suggesties of opmerkingen dan kunt u deze kwijt bij nieuwsbrief@u-vitalis.nl.

URL Nieuws op de digitale boekenplank

Vanaf begin jaren ‘80 werd interne communicatie voor Unilever steeds belangrijker geacht. We moeten onze medewerkers extra informeren! Op het Unilever Research Lab in Vlaardingen verscheen in januari 1982 het eerste URL Nieuws. Er volgden nog vele nummers. 

Jan Kraal en Emile Verdegaal hebben de afgelopen maanden 78 nummers van URL Nieuws gedigitaliseerd en netjes op een boekenplank op U-Vitalis gezet. En daarnaast ook extra uitgaven als Sociale Jaarverslagen en Nota Bene dat als bijlage bij URL Nieuws uitgegeven werd.

Kijk op U-Vitalis!

U-Vitalis opgeschoond

U-Vitalis is nu bijna twee jaar in de nieuwe opzet in de lucht. Nieuws komt, verslagen komen, foto’s komen. En natuurlijk bevat de site achtergrondinformatie over de overkoepelende vereniging VUG en de onderafdelingen zoals VGU-HkR, BIG, Calvé Delft of Unichema Chemie. Maar na die twee jaar was een schoonmaak nodig.


Niet alle onderdelen van de verschillende onderafdelingen werden regelmatig bijgehouden. De agenda bijvoorbeeld. Maar de opsomming was ook soms rommelig, zoals de fotoboeken die her en der opgeborgen waren.


Wij hebben U-Vitalis nu opgeschoond. Onderdelen die niet gevuld waren of werden, zijn weggehaald. Onderafdelingen zijn gepord om hun informatie up-to-date te houden en we hebben alle onderdelen eenzelfde indeling gegeven. Verouderde informatie verdwijnt na een gezette tijd of wordt verplaatst naar het archief.


Tot slot hebben we stukken geschiedenis naar het menu Algemeen gebracht. Zo ook de fotoboeken die nu allemaal bij elkaar staan. Maar nieuwe fotoboeken zijn ook te benaderen vanaf het menu-item ‘fotoboeken’ onder de verschillende hoofdmenu’s.


Wij hopen dat met deze aanpassingen de website overzichtelijker is geworden en dus aantrekkelijker. Oordeel met ons of dat zo is!

60ste Unilever Nieuwsjaarsconcert

Op zaterdag 9 januari vond in De Doelen van Rotterdam voor de 60ste keer het Unilever Nieuwjaarsconcert plaats. Een jubileum, dat ook zo gevierd werd. Een diner vooraf en na afloop een ‘after party’. Ook werd een startsein gegeven aan het jubileumjaar van 60 jaar Unilever R&D Vlaardingen.


U vindt een uitgebreid verslag op U-Vitalis.

Algemene Ledenvergadering en kerstdiner VGU-HkR

Op woensdag 16 december 2015 was er weer het traditionele kerstdiner van VGU-HkR op het Corporate Centre, voorafgegaan door een algemene ledenvergadering in De Doelen. The Classical Company, een trio bestaande uit fluitiste Berdien Stenberg, pianiste Rie Tanaka, en cellist Roeland Duijne, zorgde voor afleiding.


Een uitgebreid verslag met foto’s is te zien op U-Vitalis.

Terugkijken op prostaglandine-onderzoek

Vijftig jaar geleden begon bij Unilever Research in Vlaardingen een onderzoeksprogramma over prostaglandines. Werk dat internationaal grote waardering oogstte. Een idee om nog een keer met oud-onderzoekers terug te kijken op die periode werd op 26 november werkelijkheid.


Een uitgebreid verslag met foto’s is te zien op U-Vitalis.

Conny Braams General Manager Unilever Benelux

Conny Braams is met ingang van 1 maart 2016 benoemd tot General Manager van Unilever Benelux. Zij volgt Frank Weijers op.


Lees meer over Conny Braams op U-Vitalis.

Columns van de week

Ook de afgelopen maand publiceerden we weer elke week een column. En onder het motto van Van, voor en door gepensioneerden van Unilever laten verschillende VUG-leden weer horen wat hun bezig houdt. Zoals de oudejaarscolumn van Aat Don 'Het Nieuwe Spreken en Schrijven'.

Wilt u ook bijdragen? Stuur dan naar vug@u-vitalis.nl. De redactie beoordeelt uiteraard dan zowel inhoud als vormgeving.

Kijk naar wat gepubliceerd is de afgelopen maand:

 Om berichten op onze website te kunnen lezen dient u ingelogd te zijn.