U-Vitalis Nieuwsbrief

Augustus 2015
De redactie van U-Vitalis wil u als bezoeker door middel van een digitale Nieuwsbrief regelmatig op de hoogte stellen van de belangrijkste nieuwsfeiten of nieuwe rubrieken die op onze website verschijnen.

U ontvangt hierbij de vierde Nieuwsbrief. Heeft u suggesties of opmerkingen dan kunt u deze kwijt bij nieuwsbrief@u-vitalis.nl. We zijn benieuwd wat u van de Nieuwsbrief vindt.

VUG-Nieuws 25

Een VUG-Nieuws tussendoor! Niet gekoppeld aan een ledenvergadering, zoals bijna gebruikelijk is. Maar ook al is het zomer en zou nieuws mager moeten zijn, over pensioenen, over ňnze pensioenen valt toch best wat te melden.

In de wereld van de pensioenen is veel in beweging. Binnen Unilever hebben we de ontwikkelingen met Progress (sluiting) en Forward (start), maar landelijk hebben we te maken met nieuwe eisen met betrekking tot dekkingsgraden en uitkeringen.

Een overzicht van de actuele zaken vindt u in het artikel 'Hoe staat het met onze pensioenen?'. Maar ook over andere zaken hebben we wat te melden. Daarom VUG-Nieuws 25.

Reactie op Belastingplannen

Al eerder reageerde onze voorzitter Theo Rutten op de belastingplannen van staatssecretaris Wiebes. Ook al zijn de plannen voor een deel weer van tafel, de reactie van Theo “Je ziet het pas als je het ziet gebeuren” is niettemin het lezen waard.

Om de week een column op U-Vitalis

De redactie van U-Vitalis wil de website is zo aantrekkelijk mogelijk houden. We willen eigenlijk dat iedereen elke week een bezoekje aflegt. Dat is in ieder geval waar we naar streven. Om de week een column? Zou dat helpen? We beginnen er in ieder geval mee. John Klerk is de eerste auteur! Lees John's column.

VGU-HkR: 60 jaar  - septemberuitje

De vereniging VGU-HkR bestaat dit jaar 60 jaar! Dat moet gevierd worden en daarom heeft het bestuur van de vereniging besloten dit jaar ook de partner uit te nodigen voor het septemberuitje. Op woensdag 2 september 2015 zullen de feestgangers uitvaren met de raderstoomboot 'De Majesteit' naar Slot Loevestein. Zie de uitnodiging. De belangstelling is echter zo overweldigend dat er voor de aanmelding nu al een wachtlijst moet worden gehanteerd. 

BIG-vaartocht 2015

De gepensioneerdenvereniging van Lever Fabergé Vlaardingen, BIG (“Blijf in Gedachten”), had op woensdag 27 mei 2015 haar jaarlijkse dagtocht. Met de 'Zilvermeeuw' gingen de leden via het Hartelkanaal naar de 2e Maasvlakte. Bekijk de foto’s.

Hoe gaat het met U-Vitalis?

Het is al weer anderhalf jaar dat U-Vitalis een nieuw jasje heeft. Nu onder verantwoordelijkheid van de Vereniging Unilever Gepensioneerden (VUG) heeft het team van de website gewerkt aan een structuur met een fris uiterlijk, waarin de VUG en haar onderafdelingen herkenbaar aanwezig zijn. We hebben contact gezocht met Stichting Steun bij Ziekte en Progress en beide hebben een plek gekregen op onze site. En vanzelfsprekend hebben we bestaande rubrieken met nieuwe onderwerpen ververst.

Het is nu een natuurlijk moment om te kijken of we wel goed bezig zijn. En dat gaan we ook doen. U ontvangt binnenkort, langs dezelfde weg als deze nieuwsbrief, een vragenlijst van ons met uiteraard het verzoek die in te vullen.

Met de resultaten hopen wij U-Vitalis beter en sterker te maken.

Recente publicaties

Een greep uit recente publicaties op onze website (*):

- Unilever waarschuwt voor ‘bots’ 
- Hoe Unilever zich sterk maakt tegen klimaatverandering?
- Antoine de Saint-Afrique vertrekt bij Unilever
- Wat hadden Drs. P en Unilever met elkaar?
 * Om berichten op onze website te kunnen lezen dient u ingelogd te zijn.