U-Vitalis Nieuwsbrief

April 2016

De redactie van U-Vitalis wil u als bezoeker door middel van een digitale Nieuwsbrief regelmatig op de hoogte stellen van de belangrijkste nieuwsfeiten of nieuwe rubrieken die op onze website verschijnen.

U ontvangt hierbij de twaalfde Nieuwsbrief. Heeft u suggesties of opmerkingen dan kunt u deze kwijt bij nieuwsbrief@u-vitalis.nl.

Herinneringen aan 60 jaar R&D

60 jaar R&D
U-Vitalis besteedt deze en komende maand aandacht aan het 60-jarig bestaan van Unilever R&D Vlaardingen. Door herinneringen op te halen. Elke week een verhaal uit 60 jaar R&D. Op een aparte plek op de startpagina.

Het zijn herinneringen aan het niet-wetenschappelijke verleden. Zoals de officiŽle opening, het personeelsrestaurant of de ondernemingsraad.

Tot nu zijn in de rubriek verschenen:
- De officiŽle opening
- Het laboratorium
- Onze Magazines
- De ondernemingsraad
- Hoog bezoek

De komende maand volgen nog vijf verhalen.

Onze magazines
Aardig is het verhaal over de magazines van URDV vanaf URL Nieuws in 1982 tot The Lab in 2007. En dan niet zozeer het verhaal als wel de mogelijkheid al die exemplaren in te zien. Jan Kraal en Emile Verdegaal hebben monnikenwerk verricht door al die nummers te digitaliseren.

Lever Industrial – de grootste schoonmakers van Nederland

De redactie van U-Vitalis is via Leo Boers in het bezit gekomen van het boekje Kijk op Maarssen uit 1980, waarin een artikel is opgenomen over Lever Industrial met de titel Lever Industrial - de grootste schoonmakers van Nederland. Het beschrijft de Zachte Zeepfabriek Maarssen, de ontwikkeling naar Viruly, Lever Industrial en de latere afsplitsing van de smaakstoffen naar PPF en Quest.

Wij hebben het artikel opgenomen in de rubriek Unilever-bedrijven van U-Vitalis.

Algemene Ledenvergadering van VGU-HkR en VUG: een terugblik


Op dinsdag 12 april hebben de Algemene Ledenvergaderingen van de VGU-HkR en de VUG plaatsgevonden.

Zie voor een terugblik door respectievelijk Bea Klarenbeek en Nico Overbeeke/Jan Maat (Wisselingen in VUG-bestuur) de startpagina van U-Vitalis:
- VGU-HkR
- VUG

ALV Vereniging van Gepensioneerden UBN - Verslag

Op dinsdag 31 maart hield de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland haar Algemene Ledenvergadering in Zalencentrum Engels in Rotterdam. Het verslag van deze vergadering is op U-Vitalis.nl geplaatst.

Bij dit uitgebreide verslag zijn ook de volgende bijlagen gevoegd: 
- UBN Gepensioneerden Vereniging Jaaroverzicht 2015
- Verslag Ontmoetingsdag 2015 / Foto's
- Lijst overleden leden 2015

Voorjaarsnieuwsbrief van Steun bij Ziekte

De voorjaarsnieuwsbrief van Steun bij Ziekte is uit. Deze keer met veel informatie over praktische zaken bij opname in en ontslag uit het ziekenhuis en informatie over de komende Vitaliteitsdag.

Lees meer op U-Vitalis.

25% korting bij Diergaarde Blijdorp en het Rotterdams Philharmonisch

Ook dit jaar kunnen oud-medewerkers van Unilever weer korting krijgen op concerten van het Rotterdam Philharmonisch Orkest en abonnementen voor diergaarde Blijdorp.

Zie hiervoor de startpagina van U-Vitalis voor:
- Diergaarde Blijdorp
- Het Rotterdams Philharmonisch Orkest 

Unilever is er voor iedereen – Sustainable Living

Unilever heeft de afgelopen tijd twee nieuwe publicaties het licht laten zien. Een nieuwe aflevering van het digitale tijdschrift Sustainable Living en een introductiefilm over Unilever.

Lees en bekijk op U-Vitalis
 Om berichten op onze website te kunnen lezen dient u ingelogd te zijn.